Recept: Česnekové máslo

Udělejte si chutné česnekové máslo a dresing, který se vám bude hodit nejen ke grilování.

Hovězí na česneku

Nevíte, co s česnekem? Udělejte si hovězí na česneku.

Česnečka

Dejte si skvělou a rychlou česnečku. Určitě si na ní pochutnáte.

Česneková polévka

Nejnovějším receptem je česneková polévka se sýrem. Uvařte si ji i vy.

Recept na výborné masarykovo cukroví.

Česneková pomazánka

Oblíbeným receptem je česneková pomazánka. Je rychlá a hodí se na chlebíčky.

Mražený česnek

Česnek můžete mít doma v dobře větrané místnosti na suchém místě v copu, nebo si jej můžete zavařit či naložit, ovšem nebude mít chuť jako čerstvý.

Další možností je česnek zmrazit.
Oloupejte jednotlivé stroužky, pořádně je osušte a dejte je do sáčku do mrazáku. Na druhý den až bude česnek zmražený, hoďte s ním lehce třeba o linku a zase vložte sáček do mrazáku. Stroužky se oddělí a vy si je budete moci brát podle potřeby. Česnek, který vezmete ze sáčku, nechte rozmrazit a můžete s ním pracovat, tak jako by byl čerstvý. Výhodou zmrazeného česneku je, že chutná téměř jako čerstvý, neztrácí svou chuť a aroma. Navíc jej ochráníte před plísní a hnilobou.

Tento mražený česnek vám může vydržet až do další sezóny.

Poznámka: česnek mražením měkne.