Recept: Česnekové máslo

Udělejte si chutné česnekové máslo a dresing, který se vám bude hodit nejen ke grilování.

Hovězí na česneku

Nevíte, co s česnekem? Udělejte si hovězí na česneku.

Česnečka

Dejte si skvělou a rychlou česnečku. Určitě si na ní pochutnáte.

Česneková polévka

Nejnovějším receptem je česneková polévka se sýrem. Uvařte si ji i vy.

Recept na výborné masarykovo cukroví.

Česneková pomazánka

Oblíbeným receptem je česneková pomazánka. Je rychlá a hodí se na chlebíčky.

Chleba s medvědím česnekem


Ingredience:

200 g hladké mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
200 g žitné celozrnné mouky
100 g žitné chlebové mouky
300 ml vody nebo mléka
80 ml oleje
necelé dvě kávové lžičky soli
lžička cukru
20 g čerstvého droždí
lžíce kmínu
menší svazek medvědího česneku


Postup:

Ze 100 ml teplé vody a mléka, cukru a droždí si uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouky, sůl a kmín. Pak k tomu přidáme kvásek, olej a postupně přimícháme zbytek vody. Uhněteme vláčné těsto a necháme ho půl hodiny kynout. Po vykynutí vmícháme na drobno nakrájený omytý medvědí česnek. Ještě chvíli necháme kynout.
Uděláme bochník chleba, který dáme na pečící papír na plechu nebo do vysypané ošatky. Pečeme jej ve vyhřáté trouby na 220°C deset minut a pak snížíme teplotu na 160 - 180°C, při které dále pečeme tak půl hodiny.
Recepty z medvědího česneku jsou velice zajímavé a dobré. Chleba s medvědím česnekem vám nejen provoní celou kuchyň, ale také si na něm pochutnáte.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept