Recept: Česnekové máslo

Udělejte si chutné česnekové máslo a dresing, který se vám bude hodit nejen ke grilování.

Hovězí na česneku

Nevíte, co s česnekem? Udělejte si hovězí na česneku.

Česnečka

Dejte si skvělou a rychlou česnečku. Určitě si na ní pochutnáte.

Česneková polévka

Nejnovějším receptem je česneková polévka se sýrem. Uvařte si ji i vy.

Recept na výborné masarykovo cukroví.

Česneková pomazánka

Oblíbeným receptem je česneková pomazánka. Je rychlá a hodí se na chlebíčky.

Česnekový chléb

Ingredience:

250g hladké mouky
150g žitné mouky
200g špaldové mouky
300 ml vody
20 ml oleje
20 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
několik stroužků česneku dle potřeby
lžička mletého kmínu
lžíce otrub
slunečnicová a lněná semínka

Postup:

Uděláme si z droždí, vody a cukru kvásek. Mezitím smícháme mouky se solí, kmínem. K nim pak přidáme kvásek, olej a vodu. Uděláme těsto, které pořádně propracujeme a dáme ho kynout do tepla na půl hodiny. Po vykynutí zapracujeme do těsta slunečnicová a lněná semínka a prolisovaný nebo na malé kousky pokrájený česnek. Vytvarujeme tvar chlebu a dáme jej na plech, necháme jej dál kynout.
Zapneme troubu na 220°C. Do vyhřáté trouby vložíme chleba na deset minut, pak teplotu ztlumíme na 180°C, při které chléb dopečeme.
Česnekový chleba provoní celý byt příjemnou charakteristickou vůni česneku.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept