Recept: Česnekové máslo

Udělejte si chutné česnekové máslo a dresing, který se vám bude hodit nejen ke grilování.

Hovězí na česneku

Nevíte, co s česnekem? Udělejte si hovězí na česneku.

Česnečka

Dejte si skvělou a rychlou česnečku. Určitě si na ní pochutnáte.

Česneková polévka

Nejnovějším receptem je česneková polévka se sýrem. Uvařte si ji i vy.

Recept na výborné masarykovo cukroví.

Česneková pomazánka

Oblíbeným receptem je česneková pomazánka. Je rychlá a hodí se na chlebíčky.

Česnekové karbanátky

Ingredience:

(2 porce)

300 g mletého hovězího masa nebo bio provensálského bifteku
několik stroužků česneku min. 6
provensálské koření
sůl, pepř
1 vejce (není nutné)

Postup:

Smícháme maso s prolisovaným česnekem, pepřem, solí, provensálským kořením a popřípadě s vajíčkem. Směs dáme odležet do lednice minimálně na dvě hodiny. Rozehřejeme troubu na 190 °C a tvarujeme karbanátky nebo šišky. Ty pokládáme do pekáčku, který nemusí být vymazaný vzhledem k tomu, že maso pustí šťávu. Pečeme cca 15 - 20 minut.
Podáváme s masem a zeleninou. Tyto karbanátky můžeme použít i jako čevabčiči.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept